TV och Internet

TV
Fastigheten är utrustad med kabel-TV från Tele2. Det är upp till var och en att teckna abonnemang för digital-TV. Det analoga utbudet från Tele2 är tillgängligt för alla.

Det är inte tillåtet att montera upp parabolantenner eller liknande på balkongen, fasaden eller utanför fönstret.

Internet

BF Kettingen är ansluten till en förening som heter FridhemsLAN. Den föreningen har, sedan 2003, till uppgift att upphandla och ansvara för det gemensamma bredbandsnätet åt alla de som bor i våra fastigheter. I föreningen ingår 6 bostads- och bostadsrättsföreningar i kvarteret Kättingen på Kungsholmen i Stockholm. FridhemsLANs Internetleverantören idag är Bahnhof.

Nätet har sin central på Fridhemsgatan 64. Denna är delad mellan 64:an och 66:an. Övriga fastigheter är anslutna med var sin blåsfiber till centralen.

Det är fiber draget till fastigheten och upp till varje lägenhet. Samtliga boende har tillgång till 1000/1000 Mbit/s. Kostnaden för detta är inkluderat i lägenhetens kvartalsavgift. I tjänsten ingår det kostnadsfritt 6 st. e-postkonton, en egen domän samt en hemsida.

De boende har förutom internetanslutning också möjlighet att teckna eget abonnemang för Internet TV. Du beställer det genom att kontakta Sappa antingen via sappa.se eller via telefon: 0774 – 44 47 44.

Man kan själv göra en hastighetsmätning. Först och främst är det väldigt viktigt att du har din dator kopplad med nätverkssladden direkt till mediaboxen utan någon router eller annan enhet emellan. Gör sedan en mätning på https://bahnhof.se/speedtest och även https://fast.com/sv/

Om du är missnöjd med ditt internet och det inte beror på din egen utrustning, skall du kontakta Bahnhofs kundservice.